Fettransplantasjon

Naturlig fylde i ansiktet

Fettransplantasjon

Har du lite fylde i ansiktet og huden virker slapp er fettransplantasjon et godt valg. Mange bruker fillere for å oppnå tilsvarende resultat, men du trenger da påfyll 2-3 ganger i året. I tillegg inneholder fettvev stam celler som gir en hudforbedrende effekt. Stamcellene i fettet kan omdannes til fibroblaster som produserer collagen og elastiske fibre. PÅ den måten får du ikke bare mer fylde og spenst i huden din, men også en hud med bedre hudkvalitet.

Cosmo Clinic i Oslo har plastikkirurger som er eksperter med fettransplantasjon til ansiktet. Ta kontakt med de her, eller ring 21 05 56 60.

Ved fettransplantasjon, henter vi ut fett fra ett sted på kroppen din, behandler fettet og sprøyter det inn i et annet område. På denne måten kan du ikke få noen reaksjon på det som sprøytes inn. Det er ofte en begrensing på hvor mye fett som kan sprøytes inn fordi vi flytter levende celler fra ett område til et annet. Cellene som overføres er avhengig av god blodsirkulasjon fra vevet rundt for å overleve. Vanligvis sier vi at mellom 50 -70 % av cellene som overføres overlever.

Vi må ofte utføre fettransplantasjon i to omganger for å få et godt resultat.

Fettet gir volum, men inneholder også stamceller og er mye brukt i kosmetisk ansiktskirurgi i forbindelse med ansiktsløft hvor vi i tillegg til volum ser en klar bedring av hudkvaliteten. Stamcellene i fettet kan utvikle seg til blant annet elastiske fibre og skille ut mer kollagen som er med på å bidra til et mer ungdommelig useende.

Andre inngrep der vi bruker fettransplantasjon :

I tillegg til ansiktsløft bruker vi også fettransplantasjon også til brystforstørrelse, leppeforstørrelse, kinnbenforstørrelse, penisfortykkelse, rumpeforstørrelse og utjevninger av søkk på kroppen etter tidligere kirurgi eller skade.

Er fettransplantasjon noe du vurderer, ta kontakt med Cosmo Clinic, de er eksperter på dette.

Fettransplantasjon hvordan det utføres


Fettransplantasjon kan utføres i lokalbedøvelse og lett sedasjon.

Det settes en blanding av bedøvelsesvæske i det området fettet hentes fra. Vanligvis hentes fett fra flanke-og mageregionen. Man bruker små kanyler på bare noen få millimeter til å suge ut fettet. Deretter sentrifugeres fettet, slik at fett og vann skilles fra hverandre. Fettet overføres så til små sprøyter med en tynn kanyle som kan fylle inn ønsket volum i det området som skal fettransplanteres. Det legges på et lite plaster på åpningen der fettet er fjernet fra og der det er satt inn.

Etter fettransplantasjon

Det kan være litt hevelse og eventuelt blåmerker i området der fettet er hentet fra. Er det store områder som er fettsugd, vil man gjerne føle seg litt mørbanket i 1-2 dager. I området der fettet har blitt transplantert til, vil man vanligvis være moderat hoven og man kan også her få mindre blåmerker i huden. Det endelige resultatet kommer etter ca 3 mnd.

Komplikasjoner til fettransplantasjon

Der er meget sjeldent med komplikasjoner ved fettransplantasjon. I områder der huden er svært tynn, feks rundt øynene, kan man oppleve ujevnheter. Det samme gjelder der man sprøyter inn store volum som til bryst eller seteregionen. Her kan det være slik at fettet ikke fester seg i ett område slik at man blir nødt til å korrigere i ettertid med å fylle på mere fett. Man kan også få små cyster og forkalkninger i fettvevet, men det er ikke vanskelig å tolke disse funnene ved for eksempel mammografi.

Cosmo Clinic