Rynkebehandling med injeksjoner

Våre høyt kvalifiserte medarbeidere er eksperter på rynkebehandling

Rynkebehandling med injeksjoner

Botulinumtoxin-A (Botox, Vistabel, Azzalure) er et stoff som har fått stor anvendelse innen medisinen de siste årene. Det lammer signaloverføringen fra nerveender til cellene. Innenfor plastisk kirurgi brukes Botox® til å fjerne rynker og for å redusere svetting. Når det gjelder rynkebehandling, virker stoffet slik at det slapper av musklene som har trukket seg sammen og dermed får man mindre rynker. Det virker altså kun i områder hvor rynker skyldes en underliggende muskelstramming.

Botox® brukes hovedsakelig mot “sinnarynken” i pannen, de horisontale rynkene i pannen og på små rynker utenfor øynene “crow feets”. Man kan også sette Botox i overleppen for senke overleppen ved “ Gummy smile”, injeksjon i masseter muskelen (tyggemuskelen) for å redusere den og dermed redusere et bredt nedre ansikt, i huden under armhuler og håndflater for å redusere svetting. Vær oppmerksom på at i forbindelse med rynkebehandling virker det bare på hud som fortsatt er elastisk. Har huden mistet sin elastisitet, vil man trenge andre behandlinger for å bli oppnå glatt hud.

Behandlingen

Legen vasker først det aktuelle området, deretter settes stoffet inn via huden i den aktuelle "rynkemuskelen ved hjelp av en tynn kanyle og flere små stikk. Resultatet kommer gradvis etter 2-10 dager og rynkene glattes ut.

Bivirkninger

Blåmerker: Man kan få små blødninger i huden der man har stukket, men disse forsvinner vanligvis fort.
Naboeffekt: Stoffet kan spre seg til nærliggende muskelgrupper og dermed slå ut disse.
Utilsiktet virkning: Vær også oppmerksom på at ikke alle rynker egner seg for Botox behandling, dersom en har en noe nedsunket panne er det en vanlig refleks å stramme pannemuskelen for å holde øyebryn og øyelokk hevet. Å sette Botox i en panne vedkommende rynker for å holde øyelokkene åpne, vil medføre at pannen siger synker ned og gi lave øyenbryn og tunge øyelokk.

Mer informasjon

Cosmo Clinic